Lejon tavla

Den övergripande beskrivningen av lejon är att de är starka, farliga och lyhörda. Kungen av djungeln. Jag tror att det är just därför människor lockas just till det här djuret. Det kanske finns en längtan hos människan att uppleva samma känsla hos sig själv som man får av att betrakta en ståtlig och mäktig lejon tavla. Lejonen ser söta och snälla ut på utsidan, men när situationen kallar för det så är lejonen snabba och livsfarliga. Kanske finner vi människor en tröst eller inspiration i att ha lejon tavlor i våra hem eller på kontor som en ständig påminnelse att man är oövervinnerlig och att likt lejonet är man stark och farlig när situationen kräver det.

Det kan vara en av många anledningar till varför lejon tavlor är så oerhört populärt motiv att hänga upp i hemmet eller på arbetet. Dessutom, har lejon ett utseende som människor dras till, en stilren man som ramar in lejonets ansikte som utstrålar självsäkerhet och makt. Trots att djuret är livsfarligt finns det någon slags charm hos dess utseende som gör att lejon passar perfekt som motiv för tavlor. Lejon är även ett djur som är ofta förekommande i tal, i olika sammanhang. Exempelvis, lejon som i ordspråk, stjärntecknet lejon, eller rent utav dess unika egenskaper. Det gör att lejon är ett bekant motiv för de flesta människor. Därför fungerar lejon som ett motiv i de allra flesta rummen. På kontoret symboliserar en lejon tavla makt och självsäkerhet. I hemmet gör lejon tavlor sig stilrena och bidrar till en kryddig smak av inredning.

En lejon tavla går att placera i stort sett  överallt. Det är alltså ett säkert kort att ha en lejon tavla då den kan innebära olika betydelser för olika människor. Du behöver inte heller känna någon speciell koppling till lejon, men det går fortfarande att uppskatta dess skönhet och beundras av dess fara, hängandes på väggen. Lejon tavlor är ett populärt motiv idag på grund av vår tolkning av djuret och den innebörden för oss människor men också för att en lejon tavla som inredning är snyggt och gör rummet livfullt, precis som ett lejon.