Unik konst online

köp konst online

Hos oss köper du oljemålningar, unik abstrakt konst, färgstarka tavlor, canvastavlor och akvareller – alltid till rätt pris och med snabb leverans.

 

Köpa konst och tavlor online

En viktig sak att ha med när du skall skapa en riktigt bra hemkänsla, är att ha något som bara du har och sånt hittar du massor utav hos oss. Just Art by Artists – helt enkelt.

Att köpa konst online har aldrig varit enklare. Grundpelarna i vårt koncept är att erbjuda unik konst till ett bra pris och med god kundservice. Vi strävar efter att bli det självklara valet när det gäller att köpa tavlor på nätet. Alla våra tavlor levereras uppspända på träram och är klara att hängas rätt upp på väggen, våra akvareller som är målade på tjockt papper levererar vi på rulle.

Våra tavlor håller hög kvalitet och är handmålade utav professionella konstnärer. Bland våra akryl-, oljemålningar och canvastavlor finner du motiv inom abstrakt konst, figurativ konst med människor, djur, landskap, marina miljöer, lokala stadsvyer och fordon. Letar du efter en tavla målad utav en skicklig konstnär till ett bra pris, då kan vi helt säkert hjälpa dig.

Vill du veta mer om våra tavlor?

Gå med i vår kundklubb, det gör du enkelt i kassan när du köper en tavla, alternativt via den här länken: https://konstlagret.se/newsletter-signup/

 

Om våra tavlor

Konstnärerna

Vi samarbetar med konstnärer över hela världen men framförallt asiatiska konstnärer, konstnärer ifrån Kenya och även konstnärer som är aktiva med bas i Sverige. De akrylmålningar och oljemålningar som vi säljer här på Konstlagret är handmålade utav skickliga konstnärer som verkligen brinner för att måla tavlor. Det är alltså många olika konstnärer som målar tavlorna i vår kollektion och val utav konstnär är ofta beroende utav teknik, stil samt typ av motiv för tavlan. Våra olika konstnärer har var och en sina egna specialiteter, det är därför våra oljemålningar och konst håller en väldigt hög kvalitet.

Konstlagrets tavlor är målade för hand och det är just hantverket och det unika i varje målning som ger konsten sin rätta charm. Våra konstnärer sätter givetvis sin personliga prägel på våra tavlor. Våra målningar signeras “Michelanemo” som är Konstlagrets “House Artist”. Eftersom det är ett hantverk så kan det naturligtvis vara små avvik mellan bilderna här på hemsidan och hur varje enskild tavla ser ut. Men du kan ändå alltid känna dig trygg att handla eftersom du har 14 dagars returrätt som gäller ifrån det att du har tagit emot tavlan. Om du vill så kan vi även skicka ett foto utav just den tavla som vi kommer att skicka till dig för godkänning innan vi skickar själva tavlan. Hör av dig till oss på [email protected] om du vill det.

Motiven

Konstlagret har massor utav färgstark abstrakt konst. Vi har även figurativ konst där vi har jobbat mycket med att ta fram lokala motiv ifrån städer som t.ex. New York, London, Paris, Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Varberg. Vi har även många marina motiv och tavlor med motiv utav djur, natur och landskap. Motiven för tavlorna som ingår i vårt standardsortiment skapar vi flera tavlor utav, varje tavla blir lik men ändå unik på sitt vis då det är ett hantverk. Du kan även skicka in din bild till oss så ordnar vi en specialbeställning med just ditt privata motiv, se i menyn under “Eget Motiv” om du är intresserad utav detta.

Tillverkningsteknik

Det vi kallar målningar är handmålade tavlor, de flesta med pensel eller palettkniv, oftast på duk men ibland i kombination av kollage i olika naturmaterial. Det är många som fascineras utav en riktigt fint gjord målning. Vi jobbar med konstnärer som verkligen kan trolla med penseln och hänföra betraktaren med skicklig utförda penseldrag. När det kommer till olika tekniker inom målningar och målarkonst så kan vi erbjuda traditionella oljemålningar, akrylmålningar och akvareller på olika material som canvasduk, plywood eller papper, allt efter vad som är lämpligt material för teknik & tilltänkt plats för tavlan. Det är inte för intet att Målarkonst kallas för ”the upper art” och det är få saker som kan ta ett rum på samma vis som en riktigt stor och praktfull målning.

Vi har även Metal Art i vår kollektion, detta är konstverk skapade helt utav metall och komponenter som klippts, formats och färgats till nytt liv. Här bygger våra konstnärer in en hel del 3D effekt i motivet så det blir en tavla där motivet kommer ut ur ramen och in i rummet. I och med detta så får man samtidigt ett helt annat djup i motivet om man jämför med annan mer traditionell bildkonst. Man skulle kunna säga att vår Metal Art är en hybrid mellan en tavla och en skulptur.

Du hittar även Akvareller i vår kollektion, detta är konstverk målade i vattenfärg på ett tjockt papper. I akvarellmålningar används vattenburen färg som målas i skikt på papper. Färgen ter sig olika beroende på hur våt penseln eller papprets egenskaper.

Det vi kallar fotokonst är stilrena fotografier som vi har klistrat på baksidan utav tempererade glasskivor som är 4mm tjocka. Detta ger en stilren känsla och en otrolig skärpa i motivet. Fotokonst återfinns i många olika typer utav miljöer idag och det är verkligen en konstform som kan väcka känslor, inspirera och ge rummet en viss prägel allt efter inredarens tankar och betraktarens uppfattning. Vi jobbar alltid med noggrant utvalda fotografier och möjligheterna är oändliga. Vi tycker att fotokonst är en het men tidlös trend om man ser till tekniken men där själva motiven kommer och går. Här finns även stor flexibilitet när det kommer till val utav medium, dvs om man vill ha bilden på tempererat glas, plexiglas eller tryckt på tjockt papper. Vi jobbar med fotografiska posters och grafiska prints i både färg eller i svartvitt.

Vi har även en hel del konstverk som vi kallar för collage, detta är då en sammansättning av olika material. Kollage kommer ifrån det franska ordet collage vilket betyder “uppklistring”. Detta är konstverk som är en komposition sammansatt utav flera olika typer utav material – keramik, kartong, glas, snören, plast, tyg, tidningsurklipp, fotografier, och så vidare – allt uppklistrat på plywood, kanvas, kartong eller annan pannå, ibland i kombination med en målning eller teckning. Kollage är en populär teknik inom bland annat dadaism, kubism och surrealism. Stora kollage på väggen är verkligen konstverk att “förlora sig själv i “, här finns inga gränser för vad vi rent estetiskt kan hitta på.

Vi säljer även Konsttryck, här har vi valt ut några utav våra mest populära motiv och printat dem på tjockt papper som Posters i en numrerad upplaga. Under den här kategorin har vi även tavlor under kategorin Canvas, hantverket som våra konstnärer har använt sig av här är framförallt tryck tillsammans med pensel. Detta ger en skarp effekt på motivets konturer samtidigt som man får struktur utav penseldrag på konstverket. Vi har även tagit fram Akustiktavlor som hjälper till att skapa en trevlig och behaglig ljudmiljö i hemmet eller på kontoret.

Här hos Konstlagret hittar du även skulpturer. Ordet skulptur kommer ifrån latinets verb sculpere som översatt till svenska betyder “att hugga ut/skulptera”. En skulptur är ett tredimensionellt konstverk och en skulptur har i motsats till övriga bildkonstarter en kropp, det vill säga en materiell volym i rummet som endast behöver fylla ett estiskt ändamål för att tillföra värde. Traditionellt har skulpturer formats ur hårda material som sten, metall, glas eller trä, eller ur plastiska material som lera, textil, polymerer och mjukare metaller. I dag i en värld präglad utav industrialismen och konsumtionssamhället så har skulpturer utav återvunna material och komponenter blivit allt mer populärt.

Material

Våra målningar är gjorda på canvas som är uppspänd på en ram i trä som är 3,6cm tjock. För de största tavlorna i kategorin “Jättestora tavlor” har vi valt en tjockare träram som är 5cm tjock för att ge ytterligare stabilitet till konstverket. Vi gör ett undantag för akvareller som är gjorda på tjockt papper. Våra tavlor är målade i akryl, olje eller akvarellfärger. Skriv gärna till oss om du har funderingar eller frågor kring ett specifikt konstverk.

Om Företaget

Konstlagret Sverige AB är ett fristående svenskt företag som startades 2014 och har huvudkontor i Varberg.

Adress: Maries väg 44, 43254 Varberg (OBS ej butiksförsäljning utav tavlor eller galleri där vi visar tavlor, vi säljer enbart tavlor på nätet för tillfället)

Organisationsnummer: 556889-0429

Bankgiro: 853-1303

 

 

Vad är egentligen konst och framförallt vad är det man egentligen kan kalla för tavlor?

Just konst är ju ett extremt brett begrepp som många har sin alldeles egna definition utav vad det är för något. Det är absolut inte något tvivel om att begreppet konst och tavlor omfattar extremt mycket olika saker.

För att göra det hela lite enklare så kan man säga att just konst är något man själv måste skaffa sig en uppfattning utav, själva begreppet är extremt subjektivt och det återspeglas utav att alla människor har ofta ganska starka meningar om inte bara vad som kan kallas konst och inte utan även en bestämd mening om vad som är bra och dålig konst. I Sverige så finns det ju framförallt en händelse som fick ganska mycket medial uppmärksamhet och det var om en student ifrån Konstfack som gjorde sitt ”examensarbete” vilket i princip bestod i att personen spelade psykiskt störd och drev till den grad att personen blev tvångsomhändertagen. I detta så var det ju då inte bara studentens agerande men då även samhällets respons som blev en del utav det konstnärliga uttrycket. Huruvida det var bra eller dålig konst tvista helt säkert de lärda om men hur som helst så väckte det en hel del känslor och skapade en het debatt om konst. Huruvida detta projekt blev en tavla när det kommer till studentens slutbetyg ifrån konstfack eller inte och vad som har blivit av denna konstnär idag, har vi inte undersökt. Men om man skulle vilja ge sig på att mäta huruvida det är bra konst eller dålig konst så är det en bra start att ta utgångspunkt i ett tings eller en handlings egenskap att kommunicera något vidare. Själva konstverket blir då en form utav kommunikationsverktyg och konsten i sig själv har då endast ett syfte d.v.s. att kommunicera ett utav konstnären bestämt budskap eller rent utav ett budskap som mottagaren faktiskt själv skapar givet det intryck som konstverket skapat hos betraktaren.

När man talar om konst idag så tänker man ändå som oftast på just olika former utav tavlor, målningar i olika tekniker, skulpturer i olika material, installationer utav olika slag, poesi, musik, författarskap eller rent utav arkitektoniska skapelser som byggnader som ibland tar ett starkt konstnärligt utryck snarare än en ren praktiskt och funktionell form. Det som är återkommande i dessa olika former utav konst är just det faktum att konstnären har något som de vill få förmedlat på olika sätt och vis.

Vi använder oss ofta utav vår slogan Just Art by Artists, det som vi vill förmedla genom detta är just det att vi vill göra konst enkelt och tillgängligt. All konst behöver inte vara så komplex utan det finns utrymme för konst som är lite mer lättsmält och enkel att känna igen.

 

0
Din varukorg
konstlagret.se