Tavlor i vårens inredningstrender

Vintern har verkligen levererat snöoväder, gråa dagar och soliga dagar om vartannat men nu är det dags att blicka framåt mot vårens inredningstrender. Vintern är snart över och vi rör oss sakta men säkert mot ljusare och varmare dagar och ett mer lekfullt färgspel. Det är nu dags att lämna 2018 bakom oss och göra plats för det spännande inredningsåret 2019. Vi har därför samlat lite inspiration runt interiör och inredning som passar till vårens trender.

Det vi har märkt är att lite utav 90-talets designuttryck gör comeback, det rör sig om högblanka ytor och en utav de allra starkast lysande färgerna är just gult. Så framöver så tror vi absolut att vi kommer att se mycket mer utav detta, lite mer djupa toner, glasbord och kalkfärger som skapar ett härligt färgspel på väggarna.

Marmor har ju redan fått sätta sitt prägel på många utav våra hem och den trenden ser ut till att bestå. Vi kommer även fortsättningsvis ha en önskan om att vila våra ögon på vackra marmorerade mönster och då gärna i kombination med skulpturala mönster, ojämna former och abstrakt konst 🙂

 

Vi kan även förvänta oss mer mönster på t.ex. väggarna, målningar och textilier. Tropiska mönster med inspiration ifrån livet under vattenytan som till exempel korallreven och dess härliga färger. En utav de starkaste färgerna 2019 är just Korall.

Många inredare säger nu att enkelt sätt att göra en kickstart för att uppdatera heminredningen till 2019 är att byta ut just väggprydnaderna. Från att det under många år har varit stilrena och svartvita posters, så går det nu ännu mer emot hantverk och färger även på tavlor och målningar. Så är det absolut ingen dum idé att köpa en vacker tavla, en ny matta, några kuddar eller en ny vas som ju är mycket lättare att byta ut framför att tapetsera om en hel vägg eller köpa en ny soffgrupp i en trendig färg.

Under 2019 så håller vi oss gärna till en stark färgpallet när det kommer till möbler och inredningsdetaljer. Utöver gult och korall så träder färger som vinrött, grönt och mörklila in i hemmets färgskala, antingen var och en för sig eller som en stor mix på samma inredningsdetalj. Inredningen skall vara maffig och lyxig och vad passar då egentligen bättre än just en riktigt stor oljemålning på väggen i vardagsrummet. Har man stor plats på väggen så finns det ju få saker som passar bättre än en riktigt stor tavla.

Även hållbara material förblir viktigt 2019 och det ger ett fokus på kvalitet, detta växer sig bara allt starkare med höstens trender där vi blir allt mer medvetna om hur vi påverkar vår miljö. Detta är en trend som hänger ihop med att man framhäver de saker som man är speciellt glad i, som har en historia och bär med sig goda minnen.

Ett fint sätt att kombinera detta i ditt hem är att t.ex. beställa en målning med ett personligt motiv ifrån oss. Vi hjälper dig gärna med allt utav porträttmålningar utav personer och husdjur eller varför inte ett motiv utav ert hem som länge har varit populärt även som en tavla på väggen 🙂 Besök sidan Eget motiv och kontakta oss för mer information om priser och leveranstid.

Vi önskar er fortsatta härliga vinterdagar tills våren fått sitt fäste över hela vårt avlånga land.

mvh

Konstlagret

0
Din varukorg
konstlagret.se