Vad är en canvastavla?

Vi får ofta frågan – säljer ni canvastavlor? Ja det gör vi med säkerhet, men det är skillnad på canvastavlor och canvastavlor. Så vad är canvastavla, den enklaste förklaringen är att det är en tavla med någon form utav motiv som skall hängas på väggen. Vart köper man canvastavlor? Canvastavlor som äkta målningar kan man enkelt köpa här hos oss under Canvastavlor i menyn, du hittar dem också under ”Våra tavlor”. Annars finns det även många konstnärer som säljer sina canvastavlor igenom egna hemsidor och lokala konstgallerier. På internet finns även flertalet andra oseriösa aktörer som säljer canvastavlor som ser ut som målningar men som i själva verket endast är ett tryck och inget hantverk. Risken finns också att storleken på canvastavlan inte är helt som förväntat, betalar man priset som stod i annonsen så får man oftast en canvastavla som är lika stor som ett vykort. Vi rekommenderar därför alltid att man handlar hos kända aktörer så att man slipper att få en canvastavla som man förmodligen kommer bli relativt missnöjd med.

canvastavlor

Canvastavlor med eller utan ram

Det bästa med canvastavlor är att du inte behöver köpa till en ram för att rama in den som du ofta behöver göra med posters. Köper du en canvastavla så är canvasen sträckt över en träram eller kilram vilket gör att en canvas är färdig att hängas upp på väggen. Var bara noggrann med att det är en rejäl träram på canvastavlan. Om man ändå vill ha en ram på sin canvastavla, trots att det inte behövs, hur ramar man då in en canvastavla? Det man gör då är att man väljer man en tunnare träram att spänna duken runt och sen sätter man en svävram som täcker kanterna på canvastavlan. Eftersom vi den senaste tiden haft fler och fler kunder som frågar efter canvastavlor med ram så har vi här på Konstlagret.se valt att utvidga vårt sortiment utav canvastavlor och göra fler som levereras med svävram. Skulle det vara så att just din favorit canvastavla inte levereras med ram i standardutförande, så finns det alltid möjlighet att få en svävram monterad i efterhand. Då byter man bara ut träramen till en tunnare variant och så sätter man därefter in canvastavlan i en svävram. Det är dessvärre ingenting som vi på Konstlagret gör men vi har många kunder som har valt att göra detta hos en lokal ramverkstad i efterhand.

Hänga upp canvastavla

Om du vill ha tips på hur du enklast skall hänga upp canvastavla, kolla in guiden som vi har kring upphängning utav canvastavlor här på hemsidan, så får du de olika stegen kring hur man hänger upp en canvastavla. På Konstlagret.se så säljer vi tusentals canvastavlor till nöjda kunder över hela Sverige, varje år. Så vi tyckte helt klart att det var värt att skriva ihop hur vi själva gör det hemma hos oss när vi hänger upp en canvastavla på väggen. Om ni vill dela med er utav era bästa

0
Din varukorg
konstlagret.se