Nya Tavlor till sommaren

Vi provar alltid att lyfta in nya tavlor i vårt standardsortiment med jämna mellanrum. Vissa säsonger är mer innetider än andra och det är nu på sommaren som vi generellt sett märker att intresset för nya tavlor till hemmet svalnar en smula. Man kan säga att intresset svalnar i takt med att temperaturen stiger här i vårt avlånga land. Detta är givetvis helt naturligt och vi kan nog alla relatera till att man lägger fokus på olika saker och aktiviteter utöver året som går. Det man kanske kan märka mest är hur aktiva folk är på sociala medier. Det verkar som att folk spenderar mindre tid på Facebook och Instagram under sommaren, detta är ju väldigt positivt om man istället använder den tiden för att tillbringa med sina vänner istället för att stirra ned i en skärm. Även om intresset för nya tavlor är mindre under sommaren så vill vi passa på att visa fram några utav våra senaste nyheter.

Här kommer länk till en utav våra allra populäraste tavlor som du hittar bland våra nyheter Malus, det är en vacker ganska stor målning som skapar härlig energi i rummet.

Fun Facts om tavlor och andra roliga konstverk

En tavla är ju egentligen bara en skiva, platta, duk eller dylikt som har pyntats med någon form utav utsmyckning och sen allt som oftast satts upp på en vägg. En tavla är heller nödvändigtvis inte ett konstverk i sig. Många tavlor är inramade och en del även inglasade. Helt in på 1900-talet så kunde ordet tavla även syfta på illustrationer i böcker eller tidningar.

En beskrivning utav ett konstverk görs allt som oftast med hjälp utav paralleller och sätter tavlan i relation till verkligheten på ett eller annat vis. Dess motiv eller bildrum, dess budskap eller innehåll kan vara dels kulturellt eller satt i en social kontext samtidigt som den kan avspegla folkkära traditioner som dess betraktare kan relatera till.

Så ett konstverk eller alster är en produkt av en konstnärlig verksamhet. En av de saker som gör högtider extra kul är allt roligt pyssel man kan göra med sina nära och kära. När vi ändå är hemma så mycket kan vi lika gärna hitta på något skojigt ihop. Så varför inte prova att måla varsin tavla ihop nästa gång, det kommer helt säkert bjuda på både härliga skratt och bli en lärorik stund tillsammans Lycka till!

Våra nya tavlor

Lycka till och en underbar sommar till alla er!

0
Din varukorg
konstlagret.se