Naturen i ditt vardagsrum med fina posters

Lugnet i naturen

Många kan vittna om ett inre lugn som breder ut sig när vi vistas i naturen. En teori om bakomliggande orsak är att vi i vårt ursprung levt i mycket nära relation till naturen. Som urmänniska levde vi i och av naturen under den största delen av människans historia. I dagens samhälle ser det inte ut så, och vår omgivning är istället ofta fylld av teknik, media och artificiella ljud och ljuskällor. Vi hanterar dagligen en stor mängd information som filtreras via våra sinnen, och vi håller oss alerta och på gång en stor del av dygnet. Ibland kan det vara svårt att hinna med den där skogspromenaden som många av oss så väl behöver för att varva ned tempot och lugna ned hjärnan.

 

 

Pausa brådskan

Men det finns forskning som tyder på att även av bilder från naturen har en positiv inverkan på välmåendet och återhämtningen. Med några fina naturposters kan du få in naturen i ditt vardagsrum. Luta dig tillbaka med blicken på grantopparna och påbörja din inre resa till ditt eget naturrum. Vila din uppmärksamhet på din favoritbild, och släpp taget om allt som måste göras. Allt som måste läsas och svaras på. Alla beslut som måste tas. Lägg undan alla ska bara, och måsten en stund.

 

Bild och ram som enhet

Postern har kommit att bli ett modernt sätt att hänga bilder, både i hemmet och på jobbet. Det är ett prisvärt alternativ, där du för en relativt billig penning kan få ett effektivt inredningsverktyg. Det finns flera olika posterformat, och olika upphängningsalternativ. Har du ett naturmotiv på din poster, kan det vara en god idé att också fundera på vilket material du vi ha i din inramning av bilden. En träram eller posterhängare i naturträ, kan harmoniera med naturbilden och plocka upp detaljer eller en känsla ur bilden.

 

Inspirationskälla

Låt naturen vara din inspirationskälla och finn de bilder som talar till dina känslor. För många är öppna skogslandskap ett motiv som inger lugn och ro. Björkar, vitsippor och ljusa skogsgläntor där solens strålar skiner in. Många tilltalas av vatten i olika former. Kanske har vi en förkärlek till vattnet som en livgivande och nödvändig ingrediens för oss människor. Sjöar och vattendrag kan vara väldigt fina motiv och ge balans i inredningen med vattnets rörliga element.

 

Naturen talar till oss

Växande träd kan ge en känsla av styrka, trygghet och stabilitet. Vem har inte satt sig under ett stort träd någon gång, för att ta skydd från solen. Eller för att luta sig mot när benen är trötta och fötterna ömmar. Öppna landskap kan framkalla känslan av frihet och luftighet. Vi tilltalas på olika sätt av naturens scenerier, och har många gånger olika behov av naturbilden.

 

Kör på känslan

En poster kan lätt bytas ut, och hängas om. Postern behöver inte vara en livstidsinvestering, utan kan vara en del av din tillvaro under en period av livet. När livet förändras, kan bilderna bytas ut. Granskogen i dimma kan bli den bild du finner ro i när livet spinner på i för hög hastighet. Låt bilderna tala direkt till din känsla utan att intellektualisera och analysera sönder allting i småsmulor. Njut och finn ro. Naturens inspiration kommer till dig.

 

0
Din varukorg
konstlagret.se