Hur väljer man rätt ram till tavlan?

Letar du efter en ram till din tavla? Även om tavlor kan kännas självklara när vi ser dem och vi vet exakt om de faller oss i smaken eller inte, så gäller inte nödvändigtvis detsamma med tavlornas ramar. Att välja rätt ram är knepigt, och det finns en del viktiga egenskaper att hålla reda på vid val av ram. Tavlans ram utgör nämligen en viktig funktion för tavlan, dels estetisk men även funktionell.

Här presenterar vi våra bästa tips för att välja rätt ram – vad du bör leta efter i en ram, samt vart du hittar de bästa ramarna!

 

Så väljer du rätt ram till din tavla

Att leta efter och handla tavlor till hemmet är ett stort nöje eftersom tavlor verkligen kan lyfta ett hem. Det är minst lika viktigt att hitta rätt ram till tavlan eftersom ramen i sin tur, verkligen lyfter tavlans motiv. Rätt ram kompletterar och förstärker tavlans motiv, vilket uppnås när ramens färg matchar motivet i tavlan på rätt sätt. Till exempel är en svart eller vit ram att föredra till ett svartvitt motiv, eftersom det “ramar in” men också förhöjer motivet i tavlan, därtill skapar det en häftig kontrast mot väggen. När det kommer till ramens funktion är det viktigt att den är hållbar, det vill säga att den håller en så pass hög kvalité så att ramen kan användas under lång tid, samt kunna återanvändas.

Här hittar du bäst ramar

De bästa återförsäljare av ramar har ett brett sortiment med olika mått, material och utseende för att passa samtliga typer av motiv och mått.

Oavsett vad du har för tavla så kommer du att hitta en ram som passar motivet och ditt hem bäst, tack vare deras breda utbud. Därtill kan du kontakta personalen för rådgivning, som i sig är på en hög nivå eftersom personalen besitter ett konstnärligt öga för detaljer och estetik. Utöver att lägga vikt vid estetiken i hemmet, blir det alltmer viktigt att lägga vikt vid hållbarhet, och att använda sig av hållbara material som gynnar miljön.

Olika typer av ramar

Det finns olika material och färger av att välja mellan vid köp av ramar. Material så som i metall och i trä skapade i Lönn, EK, Valnöt och Teak. Därtill går det att få måttbeställda ramar och tillbehör för olika tavelramar.

En bra början är att leta runt och lära sig mer om ramar. Det är viktigt att ta sig tiden att hitta en passande ram till motivet och även till väggen i hemmet, eftersom rätt ram skapar ett utmärkande helhetsintryck och lyfter hemmets inredning. Nedan listar vi slutligen några saker att förhålla sig till vid val av ram.

0
Din varukorg
konstlagret.se