Höstens inredningstrender

Sommaren 2018 har verkligen levererat dagar fyllda med sol och rekordhöga temperaturer men nu är det dags att blicka framåt mot höstens inredningstrender. Sommaren är snart över och vi rör oss sakta men säkert mot hösten och dess vackra färgspel. När kallare och mörkare dagar väntar är det många som får tanken att det är dags att piffa upp lite i hemmet. Vi har därför samlat lite inspiration runt runt interiör och inredning som passar till höstens trender.

De allra flesta utav oss har märkt att färgtrenden har blivit en smula mera lekfull och den ena färgen efter den andra har äntrat trendbilden. Framöver så tror vi att vi kommer att se mycket mer utav detta, varma harmoniska färger i bruna och beiga toner.

Rosa har ju redan fått sätta sitt präg på många utav våra hem och den trenden ser ut till att bestå. Vi kommer även fortsättningsvis ha en önskan om att vila våra ögon på vackra pastellfärger och då gärna i kombination med varandra 🙂

 

Vi kan även förvänta oss mer mönster på t.ex. tapeter, målningar och textilier. Tropiska mönster med palmer och djur såg vi redan nu under våren, i tillägg till det så kommer höstens bjuda på mer romantiska och blomstrande mönster.

Om man skulle vara rädd för att man fort kommer att tröttna på mönstret? Då är det absolut ingen dum idé att köpa en vacker tavla, några kuddar eller en poster som är mycket lättare att byta ut framför att tapetsera om en hel vägg eller måla om ett helt rum.

Palmerna behåller vi gärna både som mönster och inte minst som växt i hemmet, den gröna trenden med växter följer oss också vidare i 2018. De växter som vi kommer att vilja omge oss med kommer även att bli ännu större än tidigare, då gärna i form utav mindre träd och lite större palmer.

Vi håller oss gärna till naturmaterial när det kommer till möbler och inredningsdetaljer. Material som trä och kork är fortfarande högaktuella. Ljust träverk har varit super-trendy under en längre tid och nu kommer även mer utav det mörka träverket in i skandinaviska hem. Keramik och konst i form utav skulpturer blir också mer och mer populärt, vi ser även att målningar växer sig starkare i trendbilden.

Hållbara material är viktigt och det ger ett fokus på kvalitet, detta växer sig bara allt starkare med höstens trender där vi blir allt mer medvetna om hur vi påverkar vår miljö. Detta är en trend som hänger ihop med att man framhäver de saker som man är speciellt glad i, som har en historia och bär med sig goda minnen. Återanvänding och make-overs utav loppisfynd eller gamla familjeskatter passar därför perfekt inn och gör ditt hem mer personligt.

Ett fint sätt att kombinera detta i ditt hem är att t.ex. beställa en målning med ett personligt motiv ifrån oss. Vi hjälper dig gärna med allt utav porträttmålningar utav personer och husdjur eller varför inte ett motiv utav dina barnsbens smultronställe 🙂 Du kan kontakt hos här https://konstlagret.se/eget-motiv/ för mer information om priser och leveranstid.

Vi önskar er fortsatta härliga sensommardagar.

mvh

Konstlagret

 

 

 

 

0
Din varukorg
konstlagret.se