Hur hänger coola skinnjackor och konst ihop?

Martin Key coola skinnjackor

Det hela började med en ömsesidig förtjusning utav Martin Key och Mr Drippings respektive projekt och konstform; coola skinnjackor och vackra målingar. Mark Rios, bättre känd som Mr Dripping. Han lever för sina tavlor där han med snabba handrörelser skapar porträtt och andra avbildningar genom att låta färg droppa ned på målarduken. Den här gången så blev det en ryggtavla på en skinnjacka som medium istället.

Resan är ofta en del utav upplevelsen i skapandeprocessen

Det börjar som oftast med en viss skepsis om vad kan detta bli för slutresultat. Betraktaren ser de första till synes sporadiska strecken, men slutar lika ofta med häpnad över hur häftigt slutresultatet ser ut. Upplevelsen med en tavla ifrån Mr Dripping är som ni kanske förstår inte bara själva slutresultatet som är målet. Här är upplevelsen lika stor under själva resan som motivet växer fram. Det krävs ett tränat öga för att kunna se och förutse nästa streck, men slutresultatet övertygar alla skeptiker om att det faktiskt fanns en plan där från början.

Världens dyraste skinnjackor

Den andra parten i denna ömsesidiga fascination om den andra partens konstform är Martin Key. Mannen bakom detta varumärke heter Martin Mann. Hans vision om skräddarsydda skinnjackor i de mest exklusiva materialen som går att få tag på, ligger till grund för varumärket Martin Key. Martin är mannen bakom detta fenomen. Detta i kombination med ett sällsynt gott utfört hantverk har världens finaste skinnjackor som slutresultat.

Djävulen bor ofta i detaljerna

Det är ofta detaljerna som gör skillnaden. På en skinnjacka ifrån Martin Key så kan du studera detalj efter detalj och bli hänförd över idéhöjden och kombinationen utav material som använts för att ta fram riktigt uttryck. Hos Martin Key så får alltså kunden gärna vara med och välja material och stil på vad som ofta blir deras signaturskinnjacka för livet. Besök gärna Martin Key online eller i deras showroom på Stureplan i Stockholm för att se hur extremt coola skinnjackor kan se ut.

För att lyckas med ett bra samarbete så måste det mesta klaffa för att det skall kännas äkta. På den punkten så blev verkligen detta samarbete en fullträff. Profilen för ett Mr Dripping fan passar väldigt bra ihop med kunden för en Martin Key skinnjacka. Det är exklusiva och känslan i detaljerna som bygger upp helheten i deras arbete. Det är fascinerande att se deras passion i skapandet och hur de kompromisslösa valen skapar perfektion.

Mark och Martin bestämde sig för att de vill göra något coolt ihop. Det resulterade i en heldag i Stockholm där inbjudna gäster fick ta del utav ett kreativt skapande, mingel och god mat och dryck. Under kvällen så skapade Mr Dripping fantastiska motiv på Martin Keys skinnjackor. Några lyckliga få bland de utvalda gästerna äger idag dessa mästerverk. Det finns också ett par skinnjackor med motiv ifrån denna kväll att beskåda i Martin Key’s showroom. Om man är intresserade utav ett besök så kan man boka tid på www.martinkey.com där man också kan se deras kollektion utav skinnjackor, sneakers och accessoarer.

Ett stort lycka till önskar konstlagret dessa två stora kreatörer.

//Konstlagret

0
Din varukorg
konstlagret.se