Canvastavlor – en modern klassiker från Italien

Canvastavlor är målade med oljefärg på en tålig duk (canvas) som är gjord av linne eller bomull. Många konstnärer föredrar linne eftersom det tenderar att inte damma lika mycket som en canvas av bomull. Den tidigaste kända canvastavlan kommer från 1400-talet men det var inte förrän på 1600-talet i Italien som tekniken började bli mer vanlig. Kanvasen spänns upp på en träram och får en slät och fin yta som är smidig för konstnären att måla på. När duken är spänd suger den även upp oljefärgen lättare och målningen får ett bra fäste.

Vad är det för skillnad på canvastavlor och oljemålningar?

När man pratar om canvastavlor så pratar man oftast om oljemålningar eftersom det är en oljefärg som konstnären använder sig av. Man kan också framkalla fotografiska bilder och trycka på canvastavlor och det kan naturligtvis inte jämställas med oljemålningar.

Är du på jakt efter en canvastavla? När du köper en tavla från oss levereras den färdig att hängas upp på väggen. Konstlagret har ett stort sortiment av canvastavlor i olika färger, motiv och storlekar som passar alla hem!

0
Din varukorg
konstlagret.se