3 grundläggande tekniker som används i akvarellmålningar

I akvarellmålningar används vattenburen färg som målas i skikt på papper. Färgen ter sig olika beroende på hur våt penseln eller pappret är. Här listar vi tre grundläggande tekniker som alla konstälskare och akvarellmålare bör känna till!

akvarellmålning

      1. Vått i vått: Genom att måla med akvarellfärger med våt pensel på vått underlag skapar man en spridning i färgen som ger diffus och “suddig” effekt. Den här tekniken återfinns i nästan alla akvarellmålningar!

      2. Vått på torrt: Det innebär tekniken där konstnären målar med en våt pensel på ett torrt papper. Det kan vara över en tidigare omålad yta eller över en färg som har torkat. Det skapar en målad yta med kraftig färg utan spår av penseldrag (lavering) på akvarellmålningen.

      3. Torrpensel: Genom att måla med en ganska torr pensel skapar man en genombruten effekt och textur i akvarellen (Något som även kallas för schumring). Ett tydligt exempel då den här tekniken är användbar är när man ska måla skimrande ljuseffekter på vatten.

Populära akvareller

Akvareller eller akvarellmålningar har blivit omåttligt populärt de senaste året. Lars Lerin är en av Sveriges kändaste konstnärer som målar med akvarell och i hans målningar hittar du flera grundläggande och avancerade tekniker. Hans motiv föreställer ofta skogar och natur och är du ute efter en liknande tavla på väggen rekommenderar vi att du kollar in vår tavla “Birch Way”. Den delar många likheter med tavlor målade av Lars Lerin. På Konstlagret hittar du ett stort sortiment av akvarellmålningar och akvareller!

0
Din varukorg
konstlagret.se