Tavlor med solrosor ☺

VISSTE DU ATT namnet solros kommer ursprungligen från grekiskan. Helinanthus Annuus, är solrosens vetenskapliga namn där Helios betyder solen, Anthos betyder blomma och annuus betyder ettårig. Det finns få blommor som kan lysa upp ett rum som en bukett solrosor, precis som solen de är döpta efter.

Här kommer länk till en utav våra allra populäraste tavlor Solrosor, det är en vacker liten målning som skapar härlig energi i rummet.

Fun Facts om påsken och andra kul DYI tips

Mitt uppe i påsk pyntandet? Varför inte stärka upp påsk känslan med lite tavlor. Det finns just nu massor av vårnyheter i påskens härliga färger. Finns det något mer konkret vårtecken än påsken?

Har du någonsin funderat på varför vi äter ägg till påsk? Ursprungligen var det så att under vinter slutade hönsen lägga ägg. Tillgången till mat var väldigt begränsad och instinktivt visste att alla de kycklingar som kläcktes under vinter inte skulle överleva. I samband med att hönsen börjar lägga ägg igen infaller den kristna 40 dagars fastan. Så under hela fastan samlade man helt enkelt på sig ett stort lager av ägg som man sedan åt till påsk.

En av de saker som gör högtider extra kul är allt roligt pyssel man kan göra med sina nära och kära. När vi ändå är hemma så mycket kan vi lika gärna hitta på något skojigt ihop. Behöver du lite påsk pyssel inspiration kan vi tipsa om bloggen DIY Sweden. Lycka till!
https://www.diysweden.se/category/hogtider/paskpyssel/

Lycka till och Glad Påsk!

0
Din varukorg
konstlagret.se