Posters för dig och mig

Rädda dig från tristessen

Inga mer kala vita väggar eller tråkiga döda ytor. Några fina posters räddar dig från tristessen och förtrollar inredningen på ett kick. Posters kan vara allt från reproduktioner av kända konstverk till affischliknande design med någon typ av text. Postern med sitt dekorativa syfte, kan ju faktiskt också likna en affisch som använts som reklam. Eller till och med vara en gammal affisch, som nu har blivit en poster. När den gamla affischen fick ett nytt syfte blev den istället snygg dekoration.

posters

 

Reproduktioner av posters

Många av de posters som säljs är reproduktioner av kända konstverk, och ett billigt sätt att få en vacker klassisk tavla i tryck. Med en snygg ram får postern en mer gedigen tyngd och lyfts upp från tonårstejpen och häftmassan till en mer omsorgsfullt och förhöjd bildkonst. Att trycka upp sin egen poster har blivit en lättillgänglig tjänst, och du kan för en billig penning få en mycket personlig poster. Den digitala utvecklingen med möjligheten att trycka upp egna alster, tilltalar många som vill sätta personlig prägel på sitt hem. Samtidigt bjuder utbudet av snyggt designade posters på en möjlighet att välja bland många proffsiga bilder, som också kan ge en mycket personlig touch och karaktär.

 

Hög kvalitet på alla posters här oss Konstlagret

Med posterns låga prisläge, öppnas möjligheten att få väldigt högkvalitativa bilder från kända fotografer. Ram och glas förhöjer känslan av kvalitet, och ger ett välarbetat intryck. Den fotografiska bilden lämpar sig utmärkt för en poster, och är omtyckt som förhöjande inredningsdetalj i många miljöer. Vill man tex ge det egna köket en känsla av kontinental stämning eller mysfikatrivsel, kan en poster med expressokärlek få rummet att tona in på rätt stämning.

 

Magiska landskap

Fantasifulla posters faller många i smaken. Att leka med sinnena är ett av konstens privilegier, och postern är ett perfekt medium att använda sig av för den kreativa skaparen. Den tryckta bilden kan skapa en illusion mellan det exakt återgivna, och det fria fantasifulla eller lekfulla. Och det konstnärligt redigerade fotografiet kan i storformat få en mäktig genomslagskraft. En fantasifull poster kan verkligen bygga broar mellan verklighet och dröm, och göra postern till ett magiskt landskap för våra dagdrömmar.

 

Blickmagnet

Om du har en vägg du vill framhäva lite extra, kan en poster med grafisk design vara det som sätter pricken över i. Fundera över vilken färgton och formspråk som du tror passar i rummet. En poster med starka färger som harmonierar med de grafiska linjerna, kan bli en mycket effektfull och elegant blickmagnet i rummet.

 

Inramning

Med en inramning av passepartout kan du ytterligare förstärka motivet och framhäva det. En vit inramning är ofta ett säkert kort, men en svart inramning kan vara ett alternativ. En snedställd kant ger ofta en snygg balans. Det finns en mängd olika ramar att välja mellan, och kan vara nog så knepigt att hitta rätt modell och färg. Trä och metall är vanligt bland ramar, men kan finnas i många utföranden och med olika strukturer. Alternativt kan du välja att hänga din poster med en så kallad affischlist eller posterhängare. En clipsram är ett annat sätt att hänga postern. Clipsramen har en glas eller plastyta som sitter fast med clips över bilden. Ett bra alternativ om du vill att bilden ska vara helt sig själv mot väggens bakgrund.

 

0
Din varukorg
konstlagret.se