Målningar genom historien

I urminnes tider har människor skapat målningar och den första grottmålningen har daterats till någonstans mellan 20.000-15.000 fkr. Målningar har alltid varit ett spännande uttryckssätt för människor och i det här blogginlägget tänker vi gå igenom några olika typer av målningar och stilar som präglat oss genom nutidshistorien.

Målningar under renässansen

Målningar under renässansen kännetecknas av känslan av tredimensionell rymd. Figurer placerades i förgrunden med objekt i bakgrunden för att skapa en känsla av djup i målningarna. Det är vanligt att motiven är tagna från antikens Grekland och den absolut kändaste konstnären från renässansen är Leonardo da Vinci. Målningar från den här tidsperioden (1400-talet) är idag museernas stolthet.

Målningar under realismen

Målningar under realismen hade en sak gemensamt: De avspeglar en bild av verkligheten. Konststilen växte fram under 1800-talet och målningarna skildrade ofta arbetare i vardagen. Konstnären försöker ofta avbilda omvärlden så sanningsenligt som möjligt utan försköning eller övernaturliga delar.

Målningar under surrealismen

Surrealism är det man idag kallar för modern konst. Målningar behöver inte längre vara sanningsenliga eller logiska eftersom det kan betraktas som ett hinder. Målningarna kan avbilda drömmar, objekt eller figurer med en drömlik framställning.

Är du på jakt efter målningar och konstverk? Konstlagret har ett stort sortiment av målningar i olja och akryl som hämtat inspiration från ovannämna stilar.

0
Din varukorg
konstlagret.se