Inred med posters i din första lya

Äntligen har du flyttat hemifrån

Och står i din första bostad. Väggarna är fortfarande kala och atmosfären i rummet har ännu inte fått någon personlig prägel. Här ska du bo, äta, sova och leva en tid framöver. Hemmet kommer så småningom att reflektera dig och din personlighet. Men innan dess behöver rummet få lite hjälp med hemtrivseln. Några personliga posters på väggarna kan snabbt vända den kyliga och opersonliga känslan, och ge rummet en mer livfull karaktär.

 

Skavanker på väggarna – Enkel fix med posters

Har ditt nya hem lite skavanker på väggarna, trollas de snabbt bort med en snygg posterbild. Gamla skruvhål, repor och skador på väggarna syns extra tydligt i en nyinflyttad lya. Det kanske inte är läge att börja tapetsera eller måla om på en gång. Är det en andrahandslägenhet, ges oftast heller inte tillåtelse att börja med renoveringsarbeten, utan man får ta det som det är. Det kan vara en god idé att kolla upp vad du får göra och inte i den nya bostaden. Det fina med posters är att de faktiskt går att sätta upp med häftmassa!

 

Blickfånget

En intressant poster drar till sig uppmärksamheten, och lämnar mindre intresse att finkamma rummet efter andra ytor att fästa blicken på. De ofärdiga ytorna blir inte lika påtagliga när rummet bjuder på en snygg bild.

 

Aldrig en tråkig vägg med posters som skapar en tavelvägg

Riktigt tråkiga väggar kan bli rummets attraktion genom att förvandlas till en tavelvägg. Bilder i olika format kan skapa en geometrisk och harmonisk fond av bilder. Prova gärna olika typer av grupperingar, och placeringar av de bilder du valt. Har du valt en speciell poster som kärna, kan den vara utgångspunkt i gruppen. Lek gärna med bilderna och pröva om det finns två bilder som kompletterar varandra och tillsammans utgör ett delat fokus. Låt bilderna sitta så pass nära varandra att de verkligen blir en gruppering. Det blir ett helt annat intryck än att hänga dina posters var och en för sig utmed väggarna.

 

Personlig stil med posters

Välj posters utifrån din personliga stil och vad du gillar. Om du bara har ett rum, så kommer det rummet att utgöra både sovrum, kök och vardagsrum. För att inte få för livliga kontraster kan man utgå ifrån en färgskala, där de olika bilderna hämtar upp varandras färgtoner. Kanske det allra första möblemanget är ett hopplock och ger ett lite spräckligt intryck. Då kan en lugnare färgskala i bilderna, dämpa intrycket. Har du istället en mer blek och tam inredning, kan en effektfull och färgstark poster skapa liv och rörelse i rummet. Ett tips för dig som vill köpa en poster online är att använda dig av ett kreditkort som erbjuder bonus på alla köp.

 

Mixa form och stil med posters från konstlagret

Mixa olika former och stilar och få en intressant kombination. Text och bild är som gjorda för varandra i postersammanhang. Framförallt om vi pratar om tavelvägg. Med ett gemensamt tema som sammanbinder bilderna, blir det inte bara en gruppering av bilder. Den sammantagna slutbilden blir summan av alla delarna. Låt inspirationen flöda och ta gärna en vän till hjälp för att få nya perspektiv. Men lita på din egen känsla i slutändan. Det är ju du som ska bo och leva i rummet. Är ni två eller flera om det, blir det förstås kompromisser. Men ofta kan man glädjas åt andras smak och stil också. Inte bara sin egen.

 

0
Din varukorg
konstlagret.se